Om KKKK

Historie
Klampenborg Kajak- og Kanoklub blev stiftet 1. august 1917 under navnet Dansk Cano Club. I 1919 ændredes navnet til Dansk Kajak og Kano Klub. Der opstod dog også andre klubber, og bestyrelsen tog i 1921 initiativ til dannelsen af Dansk Kano- og Kajakforbund. I samme forbindelse fik klubben sit nuværende navn: Klampenborg Kajak og Kano klub.

Klubbens medlemstal har i mange år ligget på omkring 200. Der har altid været lagt vægt på et godt klubliv. Ligeledes har der været tradition for at tage på klubture og deltage i konkurrencer som Tour de Gudenå, Kronborgløbet og vores eget Øresundsløb.

Siden 2008 er oceanrace og surf lifesavning kommet til som et supplement til traditionel kajakroning. Surfskiene som anvendes hertil passer sikkerhedsmæssigt godt til vores farvand og er sjove at ro i bølger. De har tiltrukket både motions- og konkurrenceroere. Flere af konkurrencelivredderne er på landsholdet og vinder både nationale og internationale medaljer. Også oceanrace roerne er pænt med nationalt.

Faciliteter
Klubben ligger i historiske bygninger på Bellevue Sydstrand. Klubhuset og dets inventar er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen som en del af det samlede byggeri, der også omfatter Bellevue Teatret og boligbyggeriet Bellavista. De karakteristiske bygninger og beliggenheden er med til at give klubben en særlig charme.

Pladsen er begrænset, hvorfor vi kun huser klubbåde. Klubben råder over ca. 30 kajakker og surfski af forskellige typer og sværhedsgrader. Da vores formål er at udbrede kajaksporten, og placeringen ud til Øresunds åbne farvand kræver både af en vis sødygtighed, har vi valgt at fokusere på turkajakker og surfski.

Som noget nyt arbejder vi på at få kajakergometre, så vi også kan træne, når vandet er ufarbart.